Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های یک مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی زنان و مردانی که عمل تغییر جنسیت انجام می‌دهند، بعد از عمل جراحی افزایش می‌یابد؛ اما به طور کلی، میزان کیفیت زندگی زنانی که عمل تغییر جنسیت انجام می‌دهند و مرد می‌شوند، به مراتب بیشتر از مردانی است که عمل تغییر جنسیت به زن را انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، اختلال هویت جنسی به معنای احساس عدم رضایت مستمر فرد از جنسیت خود و احساس تعلق به جنسیت مخالف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که دچار این اختلال هستند، در سال‌های اولیه زندگی با محیط خود در تعارض قرار می‌گیرند و احساس تنفر از اندام‌های جنسی خود، منجر به تقاضای مصرانه برای عمل جراحی به منظور تغییر جنسیت می‌شود.

با توجه به اهمیت کیفیت زندگی افراد دچار اختلال هویت جنسی، پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای کیفیت زندگی این افراد را پس از عمل جراحی و تغییر جنسیت مورد بررسی قرار دادند.

با توجه به آمار پزشکی قانونی، شهر مشهد یکی از شهرهایی است که بسیاری از عمل‌های تغییر جنسیت در آن انجام می‌شود. بر اساس این آمار از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۴۶۱ نفر برای تغییر جنسیت به سازمان پزشکی قانونی مشهد مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۳۴۶ نفر تقاضای تغییر جنسیت از زن به مرد را داشته‌اند و ۱۰۵ نفر خواهان تغییر جنسیت مرد به زن بودند.

در این مطالعه با مراجعه به پرونده‌های افراد مراجعه کننده به بهزیستی و بیمارستان امام رضا در مشهد، نمونه‌هایی برای شرکت در این مطالعه هماهنگ شد. از مجموع ۱۸۶ نفری که شماره تلفن آن‌ها از طریق رابط یا از طریق بیمارستان به دست آمده بود، ۵۱ نفر به شرکت در فرآیند این مطالعه رضایت دادند.

سبک زندگی شرکت‌کنندگان در این مطالعه از طریق پرسش‌نامه مورد بررسی قرار گرفت و در این مطالعه مولفه‌های هیجانات، برخورداری اقتصادی-اجتماعی، وابستگی،‌ مطلوبیت اجتماعی، هویت، کمال جسمانی، رفاه و بهزیستی و تمرکز بر زندگی؛ بررسی شد.

یافته‌های این مطالعه نشان داد که افرادی که عمل تغییر جنسیت انجام داده و در قالب جنسیت جدید در جامعه حاضر می‌شوند، اغلب از سوی خانواده طرد می‌شوند و از سوی جامعه نیز اگر انجام عمل آن‌ها آشکار شود، پذیرفته نخواهند شد.

همچنین در این مطالعه مشخص شد که زنان به لحاظ جنسی، بعد از عمل از رضایت بیشتری برخوردار هستند. کسانی که عمل زن به مرد انجام داده‌اند، از اندام جنسی کاملی برخوردار نیستند و در رابطه جنسی نیز موفقیتی ندارند. به همین دلیل میزان رضایت جنسی کسانی که عمل زن به مرد کرده‌اند از کسانی که عمل مرد به زن کرده‌اند، کمتر است. بررسی‌ها نشان داد که این نتیجه با برخی از مطالعات پیشین متفاوت است.

همچنین در این مطالعه عنوان شد که افرادی که عمل زن به مرد انجام داده‌اند، در جامعه از پایگاه اجتماعی بهتری برخوردارند به همین دلیل کیفیت زندگی آن‌ها به طور کلی از کسانی که عمل مرد به زن انجام داده‌اند، بیشتر است.

پژوهشگران این مطالعه بر اساس نتایج به دست آمده می‌گویند: در مجموع کیفیت زندگی زنان و مردانی که عمل تغییر جنسیت انجام می‌دهند، بعد از عمل جراحی افزایش می‌یابد؛ اما به طور کلی، میزان کیفیت زندگی زنانی که عمل تغییر جنسیت انجام می‌دهند و مرد می‌شوند، مخصوصا در ابعاد مطلوبیت اجتماعی، هیجانات، وابستگی و کمال جسمانی به مراتب بیشتر از مردانی است که عمل تغییر جنسیت به زن را انجام می‌دهند.

در انجام این مطالعه مجید فولادیان و زهرا برادران کاشانی؛ پژوهشگران گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی کیفیت زندگی بیماران اختلال هویت جنسیتی بعد از تغییر جنسیت» در فصل‌نامه بررسی مسائل اجتماعی ایران، منتشر شده است.

این مقاله از یک طرح پژوهشی به کارفرمایی سازمان بهزیستی استان خراسان رضوی شهر مشهد که در سال ۱۳۹۵-۱۳۹۶ انجام شده، استخراج شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اختلال هویت جنسی تغییر جنسیت کیفیت زندگی اختلال هویت جنسی کسانی که عمل کیفیت زندگی انجام داده عمل جراحی زن به مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۸۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟