Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، چند سال پیش بود که در کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی پسری همکلاسی ما شد که همه احساس می‌کردیم متفاوت از دیگران است. ظاهر عجیبی نداشت اما رفتارهایش شبیه به یک پسر عادی نبود؛ ظرافت موجود در کارهایش، صدایی که نازک‌تر از صدای یک مرد بود و تمایلش برای هم‌گروه شدن با دخترها برای من عجیب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهای اول حس خوبی به حضورش در کلاس نداشتم اما نگاه من و همکلاسی‌ها به او زمانی تغییر کرد که از راز زندگی خود پرده برداشت. پسر همکلاسی ما به تعبیر خودش دختری بود که در کالبد پسرانه گرفتار شده است. آن‌ روزها کلمه ترنس برای من چیز جدیدی بود اما امروز نگاه جامعه به این دست افراد تغییر کرده است. با این وجود هم‌چنان نیاز به فرهنگسازی بسیار احساس می‌شود چراکه کرامت انسانی یک فرد به دلیل خلقت متفاوت او نباید خدشه‌دار شود. به واسطه آشنایی با مشکلات این قشر از جامعه که نادیده گرفته شده‌اند پای حرف‌های این ترنس نشستیم تا از زندگی پر فراز و نشیب و عمل تغییر جنسیت خود بگوید که در ادامه می‌خوانید. 

پسری که دوست داشت دامن بپوشد

آیدا اسمی است که بعد از تغییر جنسیت در مدارک هویتی او ثبت شده است. آیدا در پاسخ به این سوال که از چه زمانی متوجه تغییرات در خودت شدی، گفت: از سه سالگی احساس می‌کردم که با دیگران متفاوت هستم. با اینکه نامی پسرانه داشتم اما از درون دختر بودم. همه اسباب‌بازی‌های مورد علاقه‌ام دخترانه بود و حتی گاهی دامن می‌پوشیدم. زمان مدرسه رفتن که رسید از خودم می‌پرسیدم من چرا اینطور هستم؟ چرا خدا من را آفرید؟ زمانی که کوچک بودم پوشیدن لباس دخترانه برای خانواده کاری جالب بود اما عمده مشکلات من از کلاس پنجم دبستان به بعد شروع شد.

او ادامه داد: بچه‌های مدرسه حرف‌های نامربوط می‌زدند و من را اواخواهر صدا می‌کردند. من هیچ دوستی در مدرسه نداشتم. معلم‌ها متوجه تفاوتم با دیگران بودند اما چون من شاگرد خوبی بودم و نمره‌های خوبی می‌گرفتم، مشکلی با معلم‌ها نداشتم. بیش از همه چیز احساس تنهایی من را آزار می‌داد. 

آیدا توضیح داد: پا به دوران بلوغ که گذاشتم حالات افسردگی گرفتم. بم شدن صدایم برایم آزاردهنده بود و موهای صورتم را می‌کندم. مشکل من با خانواده از این دوران آغاز شد. من همچنان نمی‌دانستم که چه مشکلی داشتم و با ترنس‌ها آشنا نبودم. البته خانواده من را آزار نداد، فقط از تفاوت من با دیگران ناراحت بودند. برادرم ناراحت بود که چرا باید طوری باشی که همه پشت‌سر تو حرف بزنند. خداروشکر من خانواده خوبی داشتم اما هستند ترنس‌هایی که آزار می‌بینند، زندانی و طرد می‌شوند.

ترنس‌ها دوست ندارند غیرعادی باشند

او با اشاره به اینکه اکثریت جامعه ترنس‌ها تمایلی به خودنمایی ندارند و با لباس و آرایش عجیب در جامعه حاضر نمی‌شوند، عنوان کرد: گاهی برخی را می‌بینیم که لباس‌های عجیب و آرایش‌های متفاوت دارند و نگاه‌ها را به خود جذب می‌کنند اما من دوست نداشتم غیرعادی باشم اما خب صورت دخترانه‌ای داشتم و این تفاوت جلب توجه می‌کرد. در دوران دانشگاه برای اینکه عادی‌تر جلوه کند، ریش گذاشتم اما آن هم در نگاه اول بود و زمانی که رفتار و نوع حرف زدنم را می‌دیدند متوجه تفاوتم می‌شدند. گاهی برخی ترنس‌ها چون از خانواده و جامعه طرد شده اند برای کسب درآمد تن‌فروشی می‌کنند اما همه ترنس‌ها اینطور نیستند و بسیاری از آن‌ها دوست ندارند غیرعادی باشند. 

برخی از ترنس‌ها به دلیل طرد شدن از خانواده و ناآگاهی در مسیر اشتباه قدم می‌گذارند که شاید حتی آن‌ها را در منجلاب انحرافات بی‌اندازد اما آیدای قصه ما در این زمینه خوش‌شانس بود. او نحوه مواجهه خود با عنوان ترنس را اینطور تعریف کرد: در دوران راهنمایی با دوستانی در مدرسه آشنا شدم که متفاوت از دیگران بودند و من را جذب خودشان کردند اما من به واسطه دوستی با آن‌ها تصور کردم که همجنسگرا هستم در حالی که درون من اینطور نبود و من واقعا حس می‌کردم که یک دختر هستم که در کالبد پسری گرفتار شده‌ام. در اینترنت در مورد همجنسگرایان تحقیق کردم و در همین حین با ترنس‌ها آشنا شدم. همان موقع با موضوع تغییر جنسیت آشنا شدم اما برای من بسیار دور و ناممکن بود که تغییر جنسیت بدهم زیرا همیشه مشکلم را از دیگران پنهان کرده بودم. 

فکر می‌کردم با تغییر جنسیت من پدرم سرافکنده می‌شود

او به اهمیت حمایت از خانواده اشاره کرد و افزود: شوهر خواهرم انسان فهمیده‌ای بود و از خانواده خواست که من را پیش یک روانشناس ببرند اما هنوز خانواده با کلمه ترنس آشنایی نداشت. روانشناسی که با من صحبت کرد گفت که تو احتمالا ترنس هستی و باید به مرکز روانشناسی تهران بروی و مراحل را طی کنی اما من می‌ترسیدم و از این کار واهمه داشتم. با خودم فکر می‌کردم که اگر تغییر جنسیت بدهم پدرم در برابر دیگران سرافکنده می‌شود. در فرهنگ ایران خانواده نگران حرف مردم هستند اما خانواده من حامی من بودند و به همین واسطه پشتیبانی آن‌ها فامیل و بستگان هم این موضوع را پذیرفتند. 

آیدا عنوان کرد: ترم سوم دانشگاه بودم که خانواده پیشنهاد داد که مهاجرت کنم. من از برخورد جامعه آزرده بودم و به دلیل همین مشکلات دانشگاه را رها کردم. برای مهاجرت بحث سربازی به میان آمد. تحقیق کردم و متوجه شدم که با مجوز پزشک قانونی برای ترنس‌ها می‌توانم معاف شوم و برای اینکار باید مراحل روانشناسی را بگذرانم. این باعث شد که من پیگیر شوم. همچنان به تغییر جنسیت فکر نمی‌کردم. خانواده می‌گفتند که خارج از ایران می‌توانی راحت‌تر زندگی کنی. با همین پیش‌زمینه پیش روانشناس رفتم که همان جلسه اول تشخیص داد که من ترنس هستم. صحبت‌هایی که با او کردم قدرتی به من داد که فکر عمل تغییر جنسیت به سرم افتاد. او به من یاد داد که از حرف مردم نترسم.

او ادامه داد: منی که طوری رفتار می‌کردم که کسی متوجه تغییرم نباشد با پوشش دخترانه به خیابان رفتم. البته این کار را بدون آگاهی پدرم انجام می‌دادم. اولین‌روز حس خوبی داشتم‌. دیگر کسی من را آزار نمی‌داد و از بلاتکلیفی در آمده بودم. هیچ کس متوجه نمی‌شد که من پسر هستم زیرا صدای نازک‌تری نسبت به پسرها داشتم و این تفاوت نداشتن بسیار من را خوشحال کرد. پروسه روانشناسی، پزشکی قانونی و کسب مجوز عمل یکسالی زمان برد. در آن مطب سه روانشناس بودند که به صورت تخصصی ترنس بودن من را بررسی می‌کردند. 

ترنس‌نمایی راهی برای معافیت از سربازی 

ترنس داستان ما که حالا یک خانم کامل است از تلاش برخی برای تظاهر به ترنس بودن گفت که می‌خواهند با این کار معافیت سربازی بگیرند. او در این خصوص توضیح داد: خیلی‌ها خود را ترنس جا می‌زنند تا معافیت بگیرند و روانشناس‌ها باید این‌ها را از هم تشخیص بدهند. ترنس بودن افراد هم درجه‌بندی دارد و برای من در برگه روانشناسی نوشته بودند: «ترنس کلاسیک» یعنی کسی که کاملا ترنس است. فقط ترنس‌های کلاسیک مجوز عمل می‌گیرند و بقیه دسته‌ها چون تردید نسبت به عمل دارند تلاش می‌کنند که با روان‌درمانی بهبود پیدا کنند اما تنها راه پیش روی ترنس کلاسیک عمل تغییر جنسیت است. فقط به کسانی این مجوز را می‌دهند که پشیمان نشوند زیرا کسانی که به اشتباه عمل می‌کنند افسردگی می‌گیرند و گاهی خودکشی می‌کنند. 


از او در مورد نحوه عمل تغییرجنسیت و مراحل آن پرسیدیم که پاسخ داد: معمولا بهتر است که یک سال قبل از عمل هورمون‌درمانی کنند تا با دریافت هورمون‌های زنانه بدن حالت زنانه داشته باشد. گاهی پزشکان از سر سودجویی مراحل هورمون‌درمانی را کوتاه می‌کنند که این آسیب‌زا است. در سه ماه اول داروهایی داده می‌شود که بدن از هورمون‌های مردانه خالی شود. این کار اگر تحت نظر دکتر باشد عوارض ندارد اما برخی سرخود این کار را می‌کنند که حتی خطر سرطان دارد. من هر سه ماه تحت‌نظر بودم و کبدم و دیگر ارگان‌هایم بررسی می‌شد. بعد از آن سه ماه تزریق هورمون‌های زنانه آغاز شد و من باید تا ۵۰ سالگی هر ده روز این آمپول‌ها را بزنم.

او افزود: از طرفی چون مستعد پوکی استخوان هستم باید سطح کلسیم کنترل شود. هورمون درمانی در سن پایین نتیجه بهتری دارد. من از ۲۱ سالگی هورمون‌درمانی را آغاز کردم. هورمون درمانی برای من جذاب بود زیرا هر روز بیشتر شبیه زن‌ها می‌شدم و فرم بدن و صورتم ظریف‌تر می‌شد. هورمون‌درمانی بیش از ۲۵ سالگی تاثیر چندانی ندارد. عمل تغییر جنسیت اگر بدون مجوز انجام شود، پروانه پزشک مورد نظر باطل می‌شود اما هستند پزشکانی که به صورت غیرقانونی این کار را انجام می‌دهند. 

تغییرجنسیت زیر دست پزشکان غیرمتخصص

آیدا توضیح داد: با مجوزی که گرفتم و بعد از هورمون‌درمانی پیش پزشکی در خارج از کشور رفتم زیرا پزشکی که متخصص این موضوع باشد در ایران نداریم. معمولا جراحان ارولوژی، زیبایی و عمومی این عمل را انجام می‌دهند اما جراح من در خارج از ایران تخصصش این جراحی بود و حتی فقط تخصصش تبدیل مرد به زن بود. با دلار سه هزار تومانی (سال۹۶) من نزدیک به صد میلیون برای این عمل هزینه کردم. 

هزینه‌های سنگین عمل گاها مانع می‌شود که بسیاری از ترنس‌ها بتوانند عمل کنند و تجربه زندگی مانند یک فرد عادی را داشته باشند اما یا حمایت مالی صورت نمی‌گیرد و اگر هم باشد بسیار ناچیز است. آیدا در این باره عنوان کرد: پزشکی قانونی یک میلیون وام می‌داد که در برابر هزینه‌های عمل ناچیز است. هزینه هر آمپول هورمون من که هر سه ماه یک بار تزریق می‌کردم پنج سال پیش با دفترچه بیمه صد هزار تومان بود. بعد از عمل هم قرص‌ها و داروهایی هم مصرف می‌شود و من شش ماه یک‌بار به پزشک مراجعه می‌کنم و ارگان‌های بدنم بررسی می‌شود. 

قربانیان تشخیص اشتباه بعد از تغییرجنسیت خودکشی می‌کنند

آیدا از دوران بعد از عمل تغییر جنسیت گفت: دوران بعد از عمل برای من بسیار شیرین بود. اگر ترنس بودن شما درست تشخیص داده شود و خودتان هم به آن باور داشته باشید بعد از عمل حس خوبی دارید اما هستند کسانی که قربانی تشخیص اشتباه شدند. جراحی خوب هم در حال خوب بعد از آن اهمیت دارد، بودند کسانی که با عمل‌های غیراصولی دچار مشکلاتی مانند عوارض مجاری ادرار شدند. بعد از عمل من تماما دختر شدم و نگاه همه به من مانند یک دختر شد. گاهی پیش می‌آید که عمل هم خوب بوده اما فرد ظاهر مردانه دارد و این برایشان آزاردهنده می‌شود زیرا جامعه آن‌ها را نمی‌پذیرد. من خوش‌شانس بودم که اندام و صدای دخترانه داشتم اما گاهی خودم احساس می‌کنم که من چیزی از دخترهای دیگر کم دارم. من تا سه ماه بعد از عمل نمی‌توانستم راحت بنشینم و ورزش کنم و بعد از یک سال کاملا خوب شدم. بعد از عمل چند جا کار کردم و کسانی هم که من با آن‌ها کار کردم  نمی‌دانستند که ترنس هستم و اینکه دیگر کسی نگاه متفاوتی به من نداشت حس بسیار خوبی بود.

ترنس داستان ما تحت حمایت خانواده قرار گرفت اما چه بسیارند کسانی که خانواده حتی کمر به قتل آن‌ها می‌بندد تا آبرویش را حفظ کند. آیدا از دوستی تعریف کرد که گرفتار این کج‌فهمی شده بود. او گفت: من شرایط خوبی داشتم اما بودند ترنس‌هایی که حتی توسط خانواده کشته یا طرد شدند. در مطب روانشناس با ترنسی آشنا شدم که از کردستان فرار کرده بود. ظاهر بسیار مردانه‌ای داشت و تنها پسر خانواده بود و می‌خواستند برای او زن بگیرند. او به من می‌گفت که خانواده به دنبال من هستند که من را به قتل برسانند. خیلی‌ها نمی‌دانند ترنس هستند و افراد بسیاری هم این موضوع را از ترس برخورد جامعه مخفی می‌کنند. من دوست نداشتم که دختر باشم، من دختر هستم. فرد ترنس متولد می‌شود و اکتسابی نیست. مشکل اصلی من با جامعه بود. در ایران برای عمل تغییر جنسیت ارزشی قائل نیستند. اولین مرحله کمک به ترنس‌ها فرهنگ‌سازی است تا خانواده از این افراد حمایت کند زیرا بیشتر آن‌ها توسط خانواده طرد می‌شوند. من خوش‌شانس بودم که خانواده خوبی داشتم و حاضرم حتی با خانواده برخی ترنس‌ها صحبت کنم و به آن‌ها کمک کنم. 

ترنس‌ها قربانی تعرض و تجاوز می‌شوند

آیدا در پایان به کسانی که در موقعیتی مشابه گذشته او هستند، توصیه کرد: ترنس‌ها نمی‌توانند دوست پیدا کنند و این تنهایی آزاردهنده است. من از گذشته خودم هیچ دوستی ندارم. بسیار پیش می‌آید که ترنس‌ها مورد تعرض و تجاوز قرار بگیرند. کسی حق ندارد شخصیت دیگری را زیر سوال ببرد اما ترنس‌ها بسیار تحقیر می‌شوند. شاید من هم اگر قدرت تغییر جنسیت و گذشتن از حرف دیگران را نداشتم امروز این موضوع را مخفی می‌کردم. به ترنس‌هایی مانند خودم می‌گویم که نباید ترسید و به حرف مردم اهمیت داد. من از واکنش خانواده می‌ترسیدم اما انقدر ترسناک نبود. مهم این است که یک ترنس اول خود را باور کند و بعد توسط خانواده حمایت شود.

پرستو خلعتبری کد خبر: 1103493 برچسب‌ها ترنس تغییر جنسیت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ترنس تغییر جنسیت عمل تغییر جنسیت هورمون درمانی خوبی داشتم بعد از عمل داشتم اما ترنس بودن آشنا شدم ترنس ها برای من سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۶۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی

(تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی

دیگر خبرها

  • (تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی
  • مکان بازی پیکان - استقلال تغییر می‌کند!
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • ببینید | گیاه مرگباری که باعث خودکشی کردن قربانی می‌شود!
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرده است
  • اظهارات جنجالی دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد! / پرونده باز است
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی